Ilger marketing

Laptop reparatie

Voor heel veel mensen is de laptop net als een smartphone een primaire levensbehoefte geworden en dus simpelweg onmisbaar. Het is dan ook een kleine ramp als je laptop het ineens begeeft en gerepareerd moet worden. Snelheid is dan geboden, maar toch is het goed om voor de laptop reparatie even een paar zaken op een rij te zetten.

Zit er nog garantie op je laptop?

Controleer bijvoorbeeld eerst of de laptop reparatie eventueel nog onder de garantievoorwaarden valt. Is dit het geval, dan zal de winkel waar je de laptop gekocht hebt de laptop reparatie gratis uit moeten voeren. Uiteraard geldt dit niet als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade die is ontstaan. Meestal wordt op een nieuwe laptop tussen de twaalf en vierentwintig maanden garantie geboden. In sommige gevallen is dit zelfs zesendertig maanden.

Wat is verstandig: laten repareren of een nieuwe aanschaffen

Nog iets, voor je kiest voor een laptop reparatie is het verstandig om jezelf af te vragen wat beter is; de laptop laten repareren of een nieuwe laptop kopen. Iedereen weet dat een laptop snel waarde verliest en al snel – na een jaar of vijf- is afgeschreven. Gaat er dan iets stuk, dan is het vaak verstandig om niet voor een laptop reparatie te kiezen maar gewoon een nieuwe aan te schaffen.

Probeer eerst zelf het probleem te verhelpen

Vanuit kostenoogpunt is het altijd verstandig om eerst eens te kijken of je zelf wellicht de reparatie kunt uitvoeren. Bovendien zijn er op het gebied van laptop reparatie partijen genoeg die de reparatie goedkoper voor je uit kunnen voeren. Zo zijn er studenten die bedrijfjes hebben opgericht en tegen een klein prijsje je laptop repareren. Over zelf repareren gesproken, doe dit niet aan de vaste onderdelen als een defecte usb of hdmi aansluiting. Probeer je het wel zelf, kijk dan eerst op You Tube. Daar zijn voldoende video’s te vinden die je wellicht verder kunnen helpen.

Maak eerst een back-up van al je gegevens

Besluit je de laptop te laten repareren, dan doen je er verstandig aan om verschillende offertes aan te vragen en voor jij je laptop ter reparatie wegbrengt heb je uiteraard wel een back-up van al je gegevens gemaakt. Overigens zegt het niets over de kwaliteit van de reparatie als je je laptop laat repareren door een bedrijf met het ICTwaarborg. Hoe dan ook, ondanks het feit dat je in paniek raakt als je laptop stuk gaat, doe je er toch verstandig aan en rustig alle opties op een rijtje te zetten.

Laat je laptop repareren door Repairable – specialist in laptop reparatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *