Ilger marketing

Social Media Bureau goed om het te weten

Als je als moderne ondernemer alles uit social media wilt halen, kom je onherroepelijk in aanmerking met bijvoorbeeld een social media bureau en influencer marketing bureau. Zeker het inschakelen van een social media bureau wordt meer en meer gemeengoed. Logisch, want steeds beter zien ondernemers de toegevoegde waarde in van de social media. Zaak dus om daar alles uit te halen wat er aan potentie in zit.

Social Media

 

Werk uit handen nemen

Zomaar sociale media kanalen aanmaken en er maar wat opzetten? Dat gaat niet werken. Via het social media bureau leer je hoe je sociale media op strategische wijze in kunt zetten en in veel gevallen kan het social media bureau je het werk uit handen nemen. Want ook de specialisten van het social media bureau weten dat het een kwestie is van steeds opnieuw bijsturen om te blijven scoren op de verschillende social media kanalen.

Adverteren in de zoekmachines

Een goed sociale media bureau zal je helpen met SEA, Search Advertising. In feite is dit niets anders dan adverteren in de verschillende zoekmachines. Een social media bureau richt zich daarbij op ROI en schaalbaarheid. Is een campagne niet rendabel dan zal meteen ingegrepen worden. Ook het opzetten van een social campaign behoort tot de werkzaamheden van het sociale media bureau. Nu is het de vraag wat jij je doelgroep precies gaat vertellen. Mensen willen vaak weten wie je bent en of jij bij ze past. Wat ga je doen? Kies je voor branding, wil je het bereik vergroten, gaat het je om het maken van conversies of wil je juist bezoekers die afgehaakt zijn terughalen? Ook wordt gekeken of jij als ondernemer wel echt met de tijd mee gaat.

SEO voor langere termijn

SEO behoort ook standaard tot de werkzaamheden van het social media bureau. Dit staat voor zoekmachineoptimalisatie in goed Nederlands. SEO is voor de lange termijn, is een kwestie van vasthoudendheid en is iets dat prima uitbesteed kan worden aan het social media bureau. Ook op het gebied van mailings kan het bureau vaak erg veel voor je betekenen. Dit kan direct mailing zijn. Met email marketing haal je simpelweg veel meer uit je klanten.

Email marketing

Wat betreft email marketing zal de focus vaak liggen op zaken als retentie, cross- en upsells, beloning en een grote dosis betrokkenheid. Trouwe klanten verdienen ook alle aandacht, niet alleen de jacht op nieuwe klanten. Email marketing is niet duur. Maar het kan je wel heel erg veel aan conversie opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *