Ilger marketing

Tips voor webdesign; maak het jezelf gemakkelijk

In dit artikel gaan we het hebben over diverse tips die je kunt gebruiken voor webdesign. Wil jij het jezelf graag gemakkelijk maken? Wil je weten hoe? Dan ben je bij het juiste artikel aangekomen. Zoek niet verder en neem de tijd om dit artikel goed door te lezen en wie weet pas jij deze tips straks zelf ook wel toe. 

 

Diverse tips voor webdesign

 

Tip 1: Goede vormgeving van de tekst

Bijna alle websites zijn een verzameling van tekst. Dit wordt gecombineerd met het gebruik van afbeeldingen. Een heel belangrijk onderdeel van webdesign is dan ook het uitzoeken van het juiste lettertype en de tekst op een mooie en correcte vorm weer te geven. In andere woorden wordt die ook wel typografie design genoemd. De manier waarop jij je tekst vormgeeft bepaalt de gehele uitstraling van je website

 

Tip 2: Kies een goed lettertype

Hier hebben we het al kort over gehad, maar dit is een zeer belangrijk onderdeel van het groter geheel. Tegenwoordig zijn er een hele hoop lettertypes. De meest bekende formele lettertypes tegenwoordig zijn Arial, Open Sans, Helvetica en Verdana. Deze kom je dan ook het vaakst tegen. Als je jezelf wilt onderscheiden kun je gaan voor een ander sterk lettertype. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Lato of Montserrat. Dit maakt je website net iets unieker, maar toch formeel en strak. 

 

Tip 3: Maak gebruik van de ruimte die je hebt

Dit is een hele belangrijke tip. Zorg dat je de ruimte gebruikt die je gegeven is. Zorg ervoor dat je tekst goed verspreid over de webpagina staat. Prop niet alles op een hoopje en hou veel ruimte over. Doe webdesign op ruime en vrije wijze. Zorg ervoor dat je tekst de ruimte heeft en dat de plaatjes die je eraan toevoegt ook vrij kunnen staan. Dit zorgt namelijk voor goed overzicht en is daarnaast (als het in de juiste marges is weergegeven) professioneel. Ook prettig is als alles goed leesbaar is, uiteraard. 

 

Tip 4: Let goed op het formaat van de afbeeldingen

Als je afbeelding niet groot is zal deze moeilijk te zien zijn en zal het daarnaast ook erg gepixeleerd ogen. Bij het uploaden en zoeken van afbeeldingen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Als je foto van goede kwaliteit is zal dat geloofwaardigheid creëren. Dit is zelfs al zo ook al heb je de foto’s niet zelf gemaakt, maar van internet afgeplukt. Belangrijk is wel dat je afbeeldingen upload die iets toevoegen aan je verhaal of die het verhaal ondersteunen.

Webdesign

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *