Ilger marketing

Videomarketing is ideaal

Content marketing was vroeger de ideale manier om een boodschap over te brengen, maar dat is tegenwoordig niet meer de juiste manier. Tegenwoordig is het vlogen steeds meer in. Je kunt hierbij denken aan videomarketing. Met videomarketing wordt er een boodschap overgebracht. Wellicht vraag je jezelf af wat de kracht is van videomarketing, maar de cijfers spreken voor zich. Hieronder tref je de cijfers aan.

 

De cijfers van videomarketing

74% van het online traffic is videoverkeer. Een videoboodschap van ongeveer een minuut bevat rond de 1,8 miljoen woorden. Daarnaast gebruikt een persoon ongeveer 15 minuten aan het bekijken van video-content. 55% van de bevolking kijkt dagelijks video’s. Het mag dus duidelijk zijn dat videomarketing veel wordt gebruikt en dat het vele voordelen met zich meebrengt.

 

Videomarketing

Via welke kanalen kan je videomarketing uitvoeren?

Je kunt videomarketing via diverse kanalen uitvoeren. Zo is YouTube bijvoorbeeld een kanaal met miljarden gebruikers. Het is dan ook het grootste videoplatform ter wereld. Dagelijks worden er zo 5 miljard video’s bekeken. Na YouTube komt Facebook. Hierbij kun je denken aan de live-video. Door deze uitvinding is het aantal gestegen tot 60 miljard weergaven per dag. Concluderend is dus dat Facebook een grootmacht is geworden als het gaat om videomarketing. Daarnaast is het sinds 2017 mogelijk om filmpjes af te spelen via LinkedIn. Hiermee kun je heel gericht een B2B advertentie maken die goed aansluit op jouw doelgroep. Het is dus afhankelijk van jouw video marketing strategie wat het beste bij jou past. Hierbij is het belangrijk om te kijken of je jouw organisatie richt op consumenten of bedrijven. Afhankelijk van jouw doelgroep kun je gerichter te werk gaan met videomarketing.

 

Zijn er ook bedrijven die hierbij helpen?

Jazeker, er zijn diverse online marketingbureaus die hierbij helpen. Het is afhankelijk van wat jouw doelstelling is, maar er zijn diverse bedrijven die jou kunnen helpen. Hierbij is het handig om specialist in te schakelen op het gebied van videomarketing. Daarnaast is het goed om ook duidelijk jouw strategie te bepalen samen met de specialist. Als je dit doet dan weet je zeker dat je een geschikte video krijgt die aansluit bij jouw doelgroep en bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat de boodschap duidelijk wordt verteld. De kracht is namelijk om zoveel mogelijk te vertellen in een minuut. Doe hier dan ook je voordeel mee en zorg dat de boodschap altijd duidelijk is voor jouw doelgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *